dimecres, 27 de març del 2013

Contra la reacció i les mentides de l'Esquerra

"En els anys fundacionals de la Segona Internacional, la socialdemocràcia pretenia enderrocar el capitalisme. Després, va perseguir reformes parcials com a passos graduals cap al socialisme. Finalment, es va conformar amb el benestar i la plena ocupació dins el capitalisme. Si ara accepta el declivi i la renúncia d'un i l'altre, en quin tipus de moviment es transformarà?" (això s'ho va preguntar algú l'any 1994)
"Ningú ens representa." (15M)


Acabo de veure un vídeo anomenat "Impresionante vídeo del Frente Cívico por Julio Anguita".

L'Esquerra és pro-sistema, i és una de les forces reaccionàries més fonamentals d'aquest. Al senyor Julio Anguita, que es declara "comunista" i ja porta bastants anys corrent pel món, li hauria de fer vergonya anar dient mentides tan vils i bastes com que "les lleis estan per servir-nos i no per censurar-nos". Mentides que només es poden dir tranquil·lament pels nivells d'amnèsia històrica i adoctrinament que patim.

El poder legislatiu del sistema anti-democràtic actual -els pilars del qual són l'Estat modern i l'economia de mercat capitalista-, que porta ja dos-cents anys de vigència, mai ens ha servit, i no perquè el sistema funcioni malament sinó, al contrari, perquè funciona molt bé. Sempre ha servit els interessos, desitjos i plans d'unes minories oligàrquiques malaltes: la perpetuació i l'extensió de la dominació i l'explotació d'uns sobre els altres, a través de la despossessió i el robatori i de la implementació i normalització del treball assalariat-servil; de l'adoctrinament, aborregament i embrutiment de la població a través del sistema "educatiu" i dels descomunals poders mediàtics, acadèmics, de publicitat i propaganda; de l'imperialisme, el colonialisme, les guerres, l'engany, la por, la repressió i el monopoli de la violència; la promoció de l'odi, la desintegració social i la indiferència... En definitiva, ha servit el projecte d'una societat de l'esclavitud i la submissió, la mentida, el no-pensament i l'absència d'amor o virtut.

Igualment censura des de sempre, per activa i per passiva, els seus opositors.

La pitjor defensa de l'ordre establert és la que es cola amb el "pensament" pseudo-crític, que deixa intacte el moll dels problemes. Les persones que ens oposem al sistema actual ens hem d'implicar en la lluita d'idees i arguments contra els plantejaments, visions i discursos legitimadors i còmplices d'aquest, començant pels de l'Esquerra pro-sistema.

--


El surgimiento del sistema actual (capítol 1 del llibre "Crisis Multidimensional y Democracia Inclusiva", on s'explica sintèticament el sorgiment de l'economia de mercat i de la no-democràcia "representativa")

Hora de emanciparse (reflexions d'Antón Dké)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada