diumenge, 31 de març del 2013

Les relacions de producció capitalistes i el treball assalariat

"Una empresa sense treballadors no existeix. Una empresa sense empresari s'autogestiona."
"Què és la propietat? La propietat és un robatori." (Pierre-Joseph Proudhon) 

dimecres, 27 de març del 2013

Contra la reacció i les mentides de l'Esquerra

"En els anys fundacionals de la Segona Internacional, la socialdemocràcia pretenia enderrocar el capitalisme. Després, va perseguir reformes parcials com a passos graduals cap al socialisme. Finalment, es va conformar amb el benestar i la plena ocupació dins el capitalisme. Si ara accepta el declivi i la renúncia d'un i l'altre, en quin tipus de moviment es transformarà?" (això s'ho va preguntar algú l'any 1994)
"Ningú ens representa." (15M)


dilluns, 25 de març del 2013

Una filosofia de combat per a una època de crisi i, per tant, d'esperança

"Per això, en comptes de preguntar-nos si la Humanitat va a algun lloc i si tota la malla multicolor que integra la vida té sentit, des del perfum del gessamí fins els afanys del savi o el fulgor de les estrelles, hem d'aspirar a que la seva finalitat sigui el bé universal." (Félix Martí Ibáñez)


divendres, 15 de març del 2013

L'Enric com una inspiració i exemple més

"Si robar un lladre són 100 anys de perdó, estafar 39 bancs per construir alternatives al sistema és, a més, un exemple." (cartell de suport a l'Enric)
"La vida és el que hi ha després de la por."

dissabte, 2 de març del 2013

A Can Piella es respira un món nou


A Can Piella es respira un món nou.

Una altra manera de viure, d'organitzar-se i treballar, de tractar-se, de veure la vida i veure's un mateix.

Ja fa tres anys i mig que a la masia s'hi torna a respirar vida, que un entranyable grup de joves hi va entrar per conviure-hi i tirar endavant el projecte, amb la participació, col·laboració i suport de veïns i veïnes dels pobles del voltant i de persones d'arreu de Catalunya i més enllà.

In memoriam: Salvador Puig i Antich


Salvador Puig i Antich (1948-1974), anarquista i membre del MIL. Avui fa 39 anys del seu assassinat. L'última víctima condemnada al garrot vil durant el govern franquista.

Fa uns quants anys es va estrenar a Catalunya una pel·lícula sobre la seva condemna i execució (Salvador (Puig Antich), Manuel Huerga, 2006). Comparteixo a continuació un manifest que aleshores van escriure persones properes a ell i que coneixien bé la seva història:
Nosaltres, testimonis directes de l'època en que tracta la pel·lícula “Salvador”, ex-membres del MIL, OLLA i GARI, davant de la indignitat que representa per a tots i totes nosaltres l'exhibició de l'esmentat film manifestem:
1. Que aquesta no és la història política d'en Salvador Puig Antich ni la dels seus companys de lluita, perquè amaga deliberadament la història de subversió revolucionària contra el capitalisme, sense la qual, la vida i la mort d’en Salvador no tenen cap sentit.